SCM Ramnicu Valcea

HANDBALUL FEMININ – UN NOU ÎNCEPUT LA RÂMNICU VÂLCEA – II

Continuam azi prezentarea raportului de activitate al SCM Rm. Vâlcea, de când actuala administrație locală a preluat clubul nostru.
Acest raport va fi prezentat pe durata a trei episoade.

PARTEA a II-a

Sezonul 2018-2019 impunea, datorită participării într-o competiție europeană, îmbunătățirea calității lotului de jucătoare, a condițiilor de pregătire și implicit necesitatea unui buget mai mare. Lucru absolut normal, urmând deplasări în străinătate, asigurarea unor condiții minimale impuse de Federația Europeană de Handbal, etc.

Prin grija Primarului și a Consiliului Local în rezolvarea acestor probleme, a fost necesar ca activitatea handbalistică să fie preluată de către clubul Primăriei -Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, club de drept public, care pe lângă secția de fotbal a preluat și echipa de handbal. Cu acest prilej, lângă echipă, pentru a se ocupa de administarea handbalistică a fost cooptat un om de sport cu experiență, domnul Florin Verigeanu, care venea de la un club de fotbal profesionist din prima Ligă Naţională, care aparţinea tot de Primărie şi cunoștea prevederile legale și modul de obținere a fondurilor necesare. Chiar dacă nu avea ca obiect activitatea de handbal, trebuia să respecte aceleași norme financiare.

În plus, s-a desfășurat o activitate susținută de atragere a unor sponsori, care să contribuie la completarea bugetului unei echipe cu participare internatională. Lângă Primărie şi Consiliul Local, Primarul Mircia Gutău a reuşit să atragă în premieră Consiliul Județean Vâlcea, care prin demersurile Preşedintelui său, domnul Constantin Rădulescu convinge consilierii judeţeni să aloce sume importante pentru susţinerea echipei, înţelegând şi aceştia că la SCM se doreşte performanţă iar de RÂMNICU VÂLCEA se va vorbi din nou în Europa. Conducerea clubului reuşeste să atragă şi multe firme private, printre care Annabella/Râureni, Diana, Auto Italia, Damila, Fortuna, Farmaciile Băjan, Carrefour, Diangi, Antares și altele, care aduc un aport serios în susținerea cheltuielilor clubului.

Spre bucuria noastră, faptul că meci de meci se joacă cu sala plină confirmă faptul că vâlcenii apreciază activitatea clubului, apreciază calitatea jocului echipei și ne confirmă că ceea ce am făcut este bine și pe placul lor. De fapt, acesta este scopul nostru!
Și spectacolul a început cu o formidabilă lovitură în handbalul românesc. SCM Rm. Vâlcea învinge în SUPERCUPA ROMÂNIEI pentru prima dată pe CSM Bucureşti, într-o finală de vis, o finală care va rămâne în mintea tuturor iubitorilor de handbal ca una din cele mai frumoase şi spectaculoase partide de handbal feminin din toate timpurile. Timpurile se vor schimba. Mai repede decât şi-ar fi imaginat unii sau alţii, apare o nouă forţă în handbalul romanesc, SCM RÂMNICU VÂLCEA!

Rezultatele continuă să crească și spre suprinderea tuturor, sezonul 2018-2019 aduce în Rm. Vâlcea titlul de campioană a României, după o pauză de 6 ani de la dispariția Oltchimului și implicit și participarea în Liga Campionilor. Publicul din Râmnicu Vâlcea poate scanda din nou: ”Ce vreți voi vâlcenilor, Liga Campionilor!”

Acest rezultat este fantastic, mai ales că echipa îl obține într-o competiție în care se întrece cu cel puțin cinci-şase cluburi cu bugete net superioare celui de care dispune SCM Râmnicu Vâlcea. Printre acestea, amintim pe CSM București, Corona Brașov, Gloria Buzău, Minaur Baia Mare, Gloria Bistrița (2 milioane de euro numai de la Consiliul Județean Bistrița), Dunărea Brăila, etc. Dacă amintim că din bugetul de care dispunem se investește cu chibzuință și în secția de fotbal, cu multe grupe de copii și juniori (340 copii legitimaţi) grupe care beneficiază de instruire calificată, echipament şi participare gratuită în competitii. Aceste grupe produc elemente pentru fotbalul de performanță mai multe și mai valoroase decât ale multor Centre cu tradiție din România, putem spune că banii sunt cheltuiți cu multă chibzuință și responsabilitate.
Din păcate pe plan international, echipa noastră, după ce elimină formatia turcă Kastamonu, pică la tragerea la sorţi cu o echipă foarte puternică din Danemarca, Ikast Herning. Lipsa experienţei internaţionale se vede la jucătoarele noastre, care sunt depăşite de experimentatele daneze, care vor ajunge de altfel în semifinalele competiţiei.

Acest lucru nu ne-a demobilizat, ci dimpotrivă, ne-a mobilizat şi toată atenţia s-a mutat pe meciurile din campionat şi Cupa României, iar la sfârşitul campionatului 2018-2019, SCM RM. VÂLCEA era noua campioană a României!
În Cupa României, echipa pierde în mod nemeritat finala disputată cu CSM Bucureşti.

Va urma!