SCM Craiova - SCM Ramnicu Valcea 19:25 (12:13)

SCM Ramnicu Valcea castiga ‘Derby-ul Olteniei’

Intr-un joc restant al etapei cu numarul XV, echipa noastra s-a impus in fata detinatoarei Cupei EHF, scor 25 la 19.

Joi dupamasa, la Craiova, SCM Ramnicu Valcea a intalnit formatia gazda SCM Craiova, intr-un joc foarte important atat pentru noi, dar si pentru gazde. Cele trei puncte puse in joc inseamnau foarte mult pentru cele doua formatii. Nu putem spune ca miza jocului si-a pus amprenta in mod evident pe vreuna din echipe dar inceputul partidei a fost unul echilibrat, cu formatia noastra in avantaj minim. Ramnicu Valcea s-a desprins pentru prima data la doua lungimi pe tabela de marcaj in minutul 9, prin golurile Nataliei Vasileuskaya si Martei Lopez (5-3) si a continuat sa conduca jocul minute bune. SCM Craiova a reusit sa treaca la ‘carma’ partidei doar pentru o scurta perioada de timp, (9-8, 10-9) dar ros-albastrele au intors imediat cursul jocului, reusind sa marcheze de tri ori la rand prin aceasi Vasileuskaya, Khouildi si Da Silva. Prestatia buna a fetelor in teren urma sa ne aduca un scor favorabil la pauza (13-12) si avea sa prevesteasca o si mai buna repriza secunda, prin pofta de joc aratata.

SCM Craiova a avut primul atac in partea a doua a intalnirii dar inceputul reprizei avea sa fie unul foarte bun pentru noi, Vasileuskaya si Popa marcand pentru 15 la 12. Desi Natalia a vazut o eliminare temporara dictata de arbitri, inferioritatea numerica nu s-a concretizat in favoarea gazdelor, fiindca jocul bun facut in aparare a fost un adevarat obstacol pentru craiovence. Jocul a curs in favoarea noastra iar in minutul 41 am reusit desprinderea la 4 goluri pe tabela, 19 la 15, prin golul lui ‘Samy’. SCM Craiova a avut o scurta rabufnire de orgoliu, reusind sa marcheze de doua ori consecutiv, insa ros-albastrele au calcat ‘pedala de acceleratie’ si s-au distantat la 24-17 in minutul 54, diferenta care avea sa fie cea mai mare din partida. De mentionat ca in aceasta repriza secunda SCM Ramnicu Valcea a primit trei eliminari temporare dar nu a primit niciun gol in perioada de inferioritate numerica. Scorul final a fost 25 la 19 iar sportivele antrenate de Florentin Pera au tot dreptul sa spere la tot ceea ce este mai frumos in perioada imediat urmatoare.

“Am reusit sa ne mobilizam si sa inchidem foarte bine culoarele, colaboarea pe cupluri a fost foarte buna,am reusit sa blocam mingi si nu am dat oportunitatea adversarului sa gaseasca solutii pentru a inscribe. Cred eu ca apararea a fost punctul nostru forte in repriza secunda, dovada fac cele 7 goluri primate. De asemenea, datorita faptului ca apararea a functionat foarte bine, am reusit si cateva goluri pe atac rapid care ne-au usurat drumul spre victorie. Cert este ca echipa arata foarte bine, este intr-o crestere continua iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure.” a concis tehnicianul Florentin Pera in urma jocului.

Pentru Victoria obtinuta la Craiova au marcat : Vasileuskaya 6 goluri, Da Silva 5, Fernandez 4, Lopez 3, Popa 3, Glibko 2 si Craiu 1. De remarcat este si prestatia Yuliei din repriza secunda.

Pentru municipale urmeaza meciul din Cupa Romaniei de la Piatra Neamt. Acesta va avea loc duminica, 17 februarie, ora 12:00

 

Mai multe declaratii puteti urmari pe pagina noastra de facebook : www.facebook.com/scmrmvl/