SCM Ramnicu Valcea

Vâlcea iese din Delo EHF Champions League cu fruntea sus

SCM Rm. Vâlcea a  câștigat sâmbătă în Capitală, 27-21 cu CSM București, în returul optimilor de finală ale Delo EHF Champions League. CSM București merge mai departe, în sferturile de finală, după ce a câștigat turul, la Rm. Vâlcea, cu 33-24.

Echipa vâlceană a început excelent jocul și a condus cu 3-0 (minutul 4) și 6-2 (minutul 9).  În minutul 28, Vâlcea avea un avantaj de 15-9 și visa să întoarcă handicapul din tur. SCM a intrat la cabine în avantaj de patru goluri: 15-11.

Echipa pregătită de Florin Pera a continuat același joc excelent și după pauză, mai ales că a avut o apărare excelentă, susținută de portarul Hosu, aflată în zi de grație.  În minutul 51, SCM se desprinde la 24-17, dar pe final nu mai reușește miracolul de a întoarce calificarea de la -9 goluri  La capătul unui joc excelent, SCM s-a impus cu 27-21, dar CSM București merge în sferturile Ligii Campionilor, după victoria din tur, din Polivalenta din Rm. Vâlcea: 33-24.

Antrenorul SCM-ului, Florin Pera enumeră motivele pentru care echipa sa merita calificarea. ”În tur, cred că diferența reală era de 3-4 goluri. Acum, în retur, meritam să ne calificăm! Am ratat 10 situații de unu la unu și am câștigat la 6 goluri. Mai mult, am ratat 4 aruncări de 7 metri, Puneți 50% din aceste ratări și vedeți care era scorul final.  Noi suntem supărați pe noi, nu trebuia să cedăm pe final la Vâlcea și probabil cu o diferență mai mică, puteam întoarce în retur”.

Tehnicianul echipei vâlcene felicită întreaga echipă pentru evoluția din acest meci. ”Felicit echipa pentru acest joc, am arătat că a fost un accident în tur, nu întâmplător am luat 4 trofee în ultimii doi ani și jumătate. Dacă Hosu va continua așa, vom avea rezultate mult peste cele din ultimele din disputele CSM. În acest joc am avut poartă și asta s-a simțit foarte mult” a declarat Florin Pera.

Extrema Cristina Florica este într-o formă foarte bună și a confirmat acest fapt și în returul cu CSM București. ”Noi ne-am dorit, am crezut în șansa noastră până la final, ne-am bătut pentru fiecare minge, dar atât s-a putut. Sperăm ca în jocurile de campionat să câștigăm tot, doar asta ne-a mai rămas de făcut. Fiecare meci este o lecție, dar trebuie să ținem cont de ea. În acest meci am avut apărare și poartă care ne-au ajutat, s-a văzut altceva, dar suntem dezamăgiți că nu mergem mai departe” a spus Cristina Florica.